Okulda ve TEOG’ta Başarı İçin Test Çözme ipuçları

Tc.yenirehberlik.com sitesi olarak öğrencilerin okulda ve TEOG sınavlarında daha başarılı olmaları için ücretsiz bir şekilde testler sunmaktayız. Amacımız öğrencilerin derslerinde daha başarılı olmasını sağlamaktır. Aynı zamanda dershane ve yayın konusunda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere faydalı olmaktır.\r\n\r\nÖğrencilerin okuldaki sınavları çoğunlukla test şeklinde olmaktadır. Yine temel eğitimden liseye geçiş sınavlarındaki sorular da test şeklinde sorulmaktadır. Test çözme yeteneği kazanan öğrenciler, bu yeteneği kazanamayanlara göre daha başarılı olacaklardır. Sitemizde onlarca test ve yüzlerce soru bulunmaktadır. Bu soruları istediğiniz zaman online olarak çözebilirsiniz.\r\n\r\nTest çözerken dikkat etmeniz gereken bir ipucu var onları sizlerle paylaşacağım;\r\n

    \r\n

  1. Öncelikle soru kökünü okuyun. Soru kökünü okuduktan sonra verilen bilgiye göre şıkları elemeye çalışın. Soruyu anlamadan cevaplara geçmeyin.
  2. \r\n

  3. Bir sorunu uzun paragraf şeklinde is ondan korkmayın çünkü içinde çok sayıda ipucu vardır.
  4. \r\n

  5. Sorularla boğuşmayın, çözemediğiniz soruları atlayın daha sonra tekrar bakarsınız.
  6. \r\n

  7. Hiçbir sorudan da korkmayın, her sorunun çözülecek, açık verdiği bir tarafı vardır.
  8. \r\n

  9. Birbiri ile aynı anlama gelen şıklardan ikisi de doğru cevap değildir.
  10. \r\n

  11. İki şık arasında kaldığınız zaman ilk aklınıza geleni işaretleyin. Çoğunlukla bu şekilde doğru çıkıyor ama kesin doğrudur demiyorum.
  12. \r\n

  13. Özellikle işlemli sorularda mutlaka kağıt kalem kullanın.
  14. \r\n

  15. Test tekniğini daha iyi kavramanın yolu daha çok tecrübe etmekten geçer. Daha çok soru çözerseniz daha başarılı olursunuz.
  16. \r\n

\r\nŞimdilik aklıma gelen ipuçları bunlardır. Daha fazla ipucu için sitemizi takip etmeye devam edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir